Barilla Glutenfri Penne Rigate med knaprig prosciutto, oliver och färsk hyvlad pecorino
Svårighetsgrad: Låg
Tillagningstid: 25

VAD DU BEHÖVER
Barilla Glutenfri Penne Rigate 400 g , Barilla Arrabbiatasås 400 g , Prosciutto 6 skivor , Olivolja, extra virgin 2 msk , Rödlök 1 st , Vitlöksklyfta 1 st , Röd chili 1 st , Svarta urkärnade oliver 3-4 msk , Salt och peppar , Finhackad bladpersilja 3-4 msk , Pecorino-ost, färskhyvlad
HUR DU GÖR

Placera skinkan på en plåt som täckts med bakplåtspapper och låt den bli knaprig i ugnen på 120 °C.

Koka Barilla Penne Rigate i rikligt med saltat vatten tills den är ”al dente”.

Värm upp olivoljan i en stekpanna och fräs hackad lök och vitlök i 1– 2 minuter. Tillsätt chili (halverad och strimlad), oliver och krydda med salt och peppar från pepparkvarn.

Häll sedan Barilla Arrabbiatasåsen i stekpannan och värm den en kort stund.

Blanda Penne Rigate med såsen och garnera med hyvlad Pecorino.