Fusilli Eko med grillad kyckling och smakrik paprika
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 30

VAD DU BEHÖVER
Barilla Fusilli Eko 350 g , Röd paprika 1 , Gul paprika 1 , Kyckling 300 g , Sardeller på Burk 50 g , Vitlöksklyfta 1 , Basilikablad 3 , Olivolja 3 msk , Salt och Peppar
HUR DU GÖR

Koka upp lätt saltat vatten. Skär kycklingen i strimlor och paprikan i fyrkantiga bitar. Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna, tillsätt den hela vitlöksklyftan och bryn kycklingen. Låt fräsa hastigt och tillsätt paprikan innan kycklingen är helt genomstekt. Låt steka i några minuter till. Tillsätt sedan sardellerna och ett glas varmt vatten och låt sjuda tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Lyft av från spisen och ta bort vitlöksklyftan, tillsätt några basilikablad och ställ åt sidan. Koka pastan al dente i rikligt med lätt saltat vatten och låt rinna av. Blanda ner pastan i kycklingsåsen, tillsätt en matsked olivolja och servera.