Spaghetti Eko med aubergine, timjan och getost
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 30

VAD DU BEHÖVER
Barilla Spaghetti Eko 350 g , Lök 40 g , Körsbärstomater 250 g , Aubergine 200 g , Olivolja (extra jungfruolja) 4 msk , Timjan 2 g , Färsk Getost (eller ricotta) 60 g , Kapris 40 g , Chili 1 , Salt Och Peppar
HUR DU GÖR

Skala och kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Skiva löken och skär auberginen i tunna stavar. Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna och bryn den skivade löken försiktigt. Lägg i auberginestavarna och stek dem mjuka. Tillsätt sedan hackad torkad chili, kapris och tomattärningar. Låt allt fräsa i några minuter, tillsätt några timjanblad, salta och peppra och ställ åt sidan. Koka pastan al dente i rikligt med lätt saltat vatten. Häll av kokvattnet och blanda spaghettin med såsen. Smula getosten (eller ricottan) och ringla två matskedar extra jungfruolja över rätten precis innan servering.