De klassiska smakerna i många kombinationer

Bavette

Bavette

Bavette kommer från Genua i Ligurien och har samma form som ett tillplattat spaghettistrå. Den världskända spaghettin kommer från Neapel, men Bavette tillhör Ligurien. De är som gjorda för att tillagas med den traditionella peston och passar utmärkt till alla såser med grönsaks- och fiskbas.

Bavette

Form

Bavette är en lång pasta och en riktig mästare på att framhäva smaken hos den sås de serveras med. Tack vare deras platta och något konvexa form, är de perfekt lämpade att fånga upp såsens olika ingredienser och återge alla dess smaker.

Användningstips

Bavette är delikata med en klick smör och utsökt goda med Pesto alla Genovese, fullspäckad med basilika, en av de viktigaste örterna i det traditionella medelhavsköket. Om du älskar doften av hav kan du utmana Bavettes mångsidighet med en sås på spenat, tomater och musslor, smaksatta med vitlök och scharlottenlök. Om du är en riktig finsmakare men inte har så mycket tid, kan du tillsätta några vita bönor till Sugo All'Arrabbiata Barilla, och du får genast en personlig och fantasifull rätt. Den som tycker om traditionella smaker hittar en smakrik och originell rätt i Carbonara di Zucchine, där zucchinins raffinerade smak ersätter sidfläskets mer traditionella.