Spaghetti med Pesto alla Genovese, scampi och körsbärstomater

stampa

En välsmakande pastarätt med Pesto alla Genovese, scampi och körsbärstomater.

Recept med Fisk
Antal personer:
4
Svårighetsgrad:
Medel
Tillagningstid:
30'
Näringsinnehåll
för en portion pasta tillagad efter detta recept.

Energiinnehåll
534Kcal - 2232Kj
- Proteiner
13,7g
- Kolhydrater
57,9g
- Fett
25,4g

 
400 g
 Pesto alla Genovese Barilla
 
200 g
 Scampi
 
12 st
 Körsbärstomater
 
16 st
 Olivolja extra virgin
 
1 tsk

Tillagning

1

Skala scampin och behåll huvudet vid sidan av.

1

Skölj och dela körsbärstomaterna i fyra delar.

1

Värm en stekpanna med olivoljan och rosta scampi-huvudena, tryck ur juicen från dem.

1

Lägg i tomaterna och låt steka i 2 minuter.

1

Ta därefter bort huvudena och lägg i scampin, krydda med lite salt och dra bort stekpannan från plattan.

1

Koka spaghettin i rikligt med vatten i en kastrull ca 8 minuter tills pastan blir al dente.

1

Avsätt en slev av pastavattnet innan avhällning, för att sedan använda vid omröring av samtliga ingredienser.

1

Häll av pastan och lägg den sedan i stekpannan med scampi.

1

Lägg också i pesto alla genovese rör om och servera.

Hitta recept

Ingrediens:
cerca
mi sento fortunato
Avancerad sökning >