Cannelloni med kalvkött, kokt skinka och gruyèreost

stampa

Detta är en traditionell rätt från Piemonte i Norditalien, närmare bestämt ett ställe som heter Limone. En läcker och alltid lyckad rätt.

Recept med Kött, Ost
Antal personer:
4
Svårighetsgrad:
Låg
Tillagningstid:
120'
Näringsinnehåll
för en portion pasta tillagad efter detta recept.

Energiinnehåll
361Kcal - 1504Kj
- Proteiner
27g
- Kolhydrater
27g
- Fett
17g

 
12 st
 Helmjölk
 
900 g
 Malet kalvkött
 
300 g
 Djupfryst spenat
 
300 g
 Gruyère
 
80 g
 Smör
 
50 g
 Mjöl
 
50 g
 Hela ägg
 
1 st
 Vitlök
 
1 klyfta
 Olivolja
 
2 matskedar
 Kokt skinka
 
2 skivor
 Rosmarin
 
1 kvist
 Torrt vitt vin
 
enligt behov
 Salt
 
enligt behov
 Peppar
 
enligt behov

Tillagning

1

Koka spenaten i saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och mosa spenaten.

1

Värm olja och en pressad vitlöksklyfta i en stor stekpanna. Ta sedan bort vitlöken och tillsätt en rosmarinkvist. Lägg i kalvköttet och bryn det i ett par minuter. Häll över vitt vin och låt det koka in. Smaksätt med salt och peppar, ta sedan bort stekpannan från kokplattan.

1

Laga béchamelsåsen i en annan kastrull med hjälp av smör, mjöl och mjölk. Börja med att smälta smöret och röra i mjölet. Häll i kokande varm mjölk och låt det koka upp. Rör om hela tiden. Tillsätt salt och låt det koka i 3-4 minuter.

1

Dela den kokta skinkan i bitar och lägg den i stekpannan tillsammans med kalvköttet och spenaten. Tillsätt 60 g riven gruyèreost och ett ägg. Smaksätt med salt och peppar.

1

Använd en tesked och fyll Cannelloni Barilla med blandningen. Lägg dem i en ugnsform på en bädd av béchamelsås. Täck över cannellonirullarna med resten av béchamelsåsen och strö över riven gruyèreost.

1

Grädda på 180°C i cirka 30-35 minuter.

Kockens egna tips


Du kan även använda rester av kalvstek istället för kalvfärs. Hacka samma mängd kött tillsammans med den kokta skinkan och spenaten. Smaksätt béchamelsåsen med en nypa muskotnöt. Använd gärna en sprits för att göra det lättare att fylla cannellonirullarna.

Hitta recept

Ingrediens:
cerca
mi sento fortunato
Avancerad sökning >