Barilla Glutenfri Fusilli med basilikapesto, rucola, rostade tomater och spröd prosciutto

stampa
Antal personer:
4
Svårighetsgrad:
Medel
Tillagningstid:
15'

 
400 g
klyftade  plommontomater
 
4
 extra jungfruolja
 
1,5 dl
hackad  vitlöksklyfta
 
1
 basilikablad
 
10
 rucola
 
5 dl
riven  parmesan (Parmigiano-Reggiano )
 
1,5 dl
sprödstekt  prosciutto
 
1,5 dl
 salt
 
efter smak
 svartpeppar
 
efter smak

Tillagning

1

Sätt ugnen på 220 C° och koka upp en stor kastrull med vatten.

1

Vänd tomaterna i 2 msk olivolja, salta och peppra efter smak.

1

Lägg tomaterna på en plåt och ugnsrosta dem i ca 10 minuter.

1

Under tiden stek hastigt vitlöken i 1 msk olivolja i 1–2 minuter tills den får en svagt gyllene ton.

1

Tillsätt de ugnsrostade tomaterna och ställ åt sidan.

1

Blanda parmesan och basilika i en mixer och krydda med salt och peppar. Mixa slätt samtidigt som du tillsätter resten av oljan.

1

Koka pastan i enlighet med anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och vänd runt i vitlöks- och tomatsåsen.

1

Ringla basilikapesto över och vänd ner rucolan. Toppa med den sprödstekta prosciutton.

Hitta recept

Ingrediens:
cerca
mi sento fortunato
Avancerad sökning >