Barilla Glutenfri Spaghetti med ugnsrostad blomkål, kapris och sultanrussin

stampa
Antal personer:
4
Svårighetsgrad:
Låg
Tillagningstid:
20'

 
400 g
skuret i små buketter  blomkålshuvud
 
½
 extra jungfruolja
 
4 msk
(att ringla över)  extra jungfruolja
 
2 msk
 Salt
 
efter smak
 svartpeppar
 
efter smak
tärnad  lök
 
2,5 dl
 kapris (valfritt)
 
1 msk
blötlagda i 5 dl vatten (valfritt)  sultanrussin
 
3/4 dl
hackad  persilja
 
1 msk
riven  parmesan (Parmigiano-Reggiano)
 
1,5 dl

Tillagning

1

Sätt ugnen på 220 C° och koka upp en stor kastrull med vatten.

1

Vänd blomkålsbuketterna i 2 msk olivolja, salta och peppra efter smak.

1

Lägg sedan blomkålsbuketterna på en plåt och ugnsstek dem tills de får en gyllenbrun färg.

1

Stek under tiden löken hastigt i en stor stekpanna i 2 msk olivolja.

1

Koka spaghettin i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Spara 2 1/2 dl av kokvattnet och tillsätt detta till löken.

1

Tillsätt spaghettin till såsen och fräs allt på medelgod värme i 1 minut under regelbunden omrörning, till en krämig konsistens.

1

Tillsätt blomkål, kapris och russin och vänd runt väl så att allt blandas.

1

Dra bort från värmen och tillsätt persilja och parmesanost. Ringla över resten av olivoljan.

Hitta recept

Ingrediens:
cerca
mi sento fortunato
Avancerad sökning >